Cazare judetul Maramures

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera
Cazare judetul Maramures

Judetul Maramuresul este delimitat de judetele Satu-Mare, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud si Suceava, iar la nord de frontiera cu Ucraina. Acesta are resedinta in orasul Baia Mare.

Turismul este unul din motoarele economiei locale, sustinut de obiective specifice maramuresene, precum arta culinara si cea vestimentara traditionala, arhitectura locului prin binecunoscutele porti si case maramuresene.

Dintre obiectivele turistice cele mai cautate din zona enumeram: Muzeul de Etnografie si Arta Populara, Centrul Artistic, Muzeul Judetean de Istorie sau Centrul Istoric din Baia Mare si Muzeul Satului Maramuresean, Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei din Sighetu Marmatiei sau Cimitirul Vesel de la Sapanta. Judetul Maramures este o atractie turistica pentru iubitorii de natura si munte, aici se intind muntii Rotnei Rodnei cu Vf Pietrosul, Pasul Prislop, Pasul Gutin, Valea Vaserului sau Valea Izei.

Alte atractii ale zonei sunt partiile de schi de la Cavnic, Suior si Borsa, dar si cunoscutele manastiri maramuresene: Manastirea Sapanta, Manasitrea Barsana sau Manastirea de la Moisei.

In aceasta zona veti gasi locuri de cazare la pensiuni turistice , vile sau hoteluri care pastreaza traditile si mancarurile locale pe care le servesc in restaurante decorate traditional.