Cazare Sector 6

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Zone
Facilitati
Facilitati in camera

Cazare Sector 6

1 proprietati
Cazare Sector 6

Sector 6 - Bucuresti, este cel mai populat oras si cel mai mare centru industrial si comercial al tarii. Atestat prima data in 1459, Bucurestiul devine capitala in 1862, iar de atunci a trecut prin schimbari multiple si continue, fiind centrul artistic, cultural si mass – media al Romaniei. Se prezinta ca fiind un oras multicultural si multiconfesional prin prezenta comunitatilor de romani, evrei, maghiari, germani, armeni, bulgari, polonezi, albanezi, geci si rromi. Acestia apartin religiilor ortodoxe, romano – catolice, musulmane, greco – catolice, penticostale, adventiste, reformate, dar si altor religii intr-un procentaj mai mic.

 

Sector 6 - Obiective turistice si institutii

 

Gradina Botanica a fost infiintata in 1860, la initiativa doctorului Carol Davila. A fost mutata in 1884 pe o suprafata de aproximativ 17 hectare, datorita profesorului Dr. Dimitrie Brandza si arhitectului peisagist Fuchs, originar din Bruxelles. Gradina cuprinde serele, sectorul plantelor ornamentale, grupe geografice (plante rare din flora Romaniei, plante din zona mediteraneana), sectorul flora Dobrogei, cascada, gradina italiana, rozariu, sectorul plante utile, sectorul "sistemul plantelor" si arboret – dendrariu.

 

In interiorul Gradinii botanice se afla Muzeul Botanic ce cuprinde, in cele 20 de sali, planse pictate, fructe, seminte, fragmente de plante uscate sau conservate in formol, expuse dupa criterii ecologice, sistematice si functionale. De asemenea, pot fi admirate colectiile de flora Deltei Dunarii, flora de campie, de deal si de munte, diorame cu aspecte din delta, manuscrise, aparate de cercetare de pe timpuri si colectii de piese de artizanat din materiale vegetale.

 

Biserica Pogorarea Sfantului Duh a fost construita intre anii 1994 – 1996, cand a la initiativa preotului Adrian Neculcea a fost infiintata parohia Pogorarea Sfantului Duh Parc Titan. Lacasul de cult a fost ridicat din lemn, in stil maramuresean, fiind situat intr-un parc. In sectorul 6 al capitalei se mai pot vizita Biserica Adormirea Maicii Domnului, Biserica Buna Vestire, Biserica Drumul Taberei si Biserica Sfantul Ilie.

 

Timp liber

 

Parcul Drumul Taberei a fost amenajat in perioada comunista, pe o suprafata de 30 ha. S-au amenajat, treptat, diferite facilitati pentru locuitorii din imprejurimi. Astfel, parcul dispune de un lac atificial cu doua tronsoane separate de un podet, pe un tronson fiind amenajat un debarcader cu dane pentru barci si hidrobiciclete, un teatru de vara pentru copii, o fantana arteziana, un strand format din trei bazine, un deal artificial in jurul strandului, aparate de fitness, mese de ping – pong, sah, table, terenuri de fotbal si tenis, terase si restaurante.

 

Unul dintre cele mai cunoscute centre comerciale din Bucuresti, Afi Palace Cotroceni, ofera experiente de neuitat celor care ii trec pragul. Pe langa cele 300 de magazine ale brandurilor celebre, aici se gasesc numeroase moduri de relaxare si distractie. In interiorul Afi Palace Cotroceni se afla singurul Roller Coaster interior din Romania. Cinematograful XD Theatre propune o experienta unica iubitorilor de filme, prin tehnologia 4D care ofera o imbinare perfecta intre tehnologia 3D si sunetul, luminile, efectele vantului si scaune miscatoare. Cu o plimbare cu Trenul Electric, singurul prezent intr-un centru comercial din Romania, se face turul mall – ului atat in interior, cat si in exterior. De asemenea, sunt preznete un patinoar pe in sezonul rece, o pista de carting si o arena de laser.