Cazare Sector 3

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Zone
Facilitati
Facilitati in camera

Cazare Sector 3

1 proprietati
Cazare Sector 3

Sector 3 - Bucurestiul este cel mai populat oras si cel mai mare centru industrial si comercial al tarii. Atestat prima data in 1459, Bucurestiul devine capitala in 1862, iar de atunci a trecut prin schimbari multiple si continue, fiind centrul artistic, cultural si mass – media al Romaniei. Se prezinta ca fiind un oras multicultural si multiconfesional prin prezenta comunitatilor de romani, evrei, maghiari, germani, armeni, bulgari, polonezi, albanezi, geci si rromi. Acestia apartin religiilor ortodoxe, romano – catolice, musulmane, greco – catolice, penticostale, adventiste, reformate, dar si altor religii intr-un procentaj mai mic.

 

Sector 3 - Obiective turistice si institutii

 

Biserica Doamnei a fost construita in 1683 de Maria Cantacuzino, soţia lui Şerban Cantacuzino, domnitor al Ţarii Romaneşti. Biserica cu plan dreptunghiular cu pridvor deschis pe 8 coloane de piatra conţiine picturi realizate de Constantinos şi ucenicul sau Ioan. In 1948, dupa planurile arhitectului Dan Ionescu şi apoi ale lui D. Ionescu – Berechet, a fost ridata Biserica Cerceluş. A fost restauranta de mai multe ori, in general fiind repictata. Biserica Lucaci a fost ctitorita de mitropolitul Ştefan al Ţarii Romaneşti. Biserica construita in 1736 este surpata in 1838 de un cutremur. In 1847 a fost mistuita de un incendiu, fiind refacuta dupa trei ani. Actuala pictura dateaza din perioada anilor 1982 – 1986.

 

Muzeul Naţional de Istorie a Romaniei a fost deschis publicului larg in anul 1970. Aici se pot admira peste 50.000 de piese aparţinand colecţiilor Preistorie, Lapidarium, Columna lui traian, Istorie antica, Istorie Medievala, Istorie Moderna şi Numismatica. Muzeul Bancii Naţionale a Romaniei a fost fondat in interiorul Palatului Bancii Naţionale, construit intre anii 1884 – 1890. Printre cele peste 75.000 de piese se pot admira monede de aur, de argint, ceramica, medalii, decoraţiuni, insigne, bancnote, carţi, reviste, tablouri, tapiserii, sculpturi şi o galerie cu portrete de guvernatori ai bancii. Templul Unirea Sfanta, care adaposteşte Muzeul de Istorie a Evreilor din Romania, a fost construit in anul 1836. In incinta muzeului se gasesc colecţiile de literatura, ştiinţa, arta sinagogala, arta şi spectacol, teatru şi viaţa de cult.

 

Timp liber

 

Teatrul de Papusi si Marionete Tandarica este un teatru dedicat copiilor, dar si cei mari pot sa se relaxeze la un spectacol cu papusi si marionete. A fost infiintat in 1945, de-a lungul anilor fiind montate spectacole care au impus noi modalitati de expresie in teatrul de. Au fost prezentate titluri din marea literatura clasica romaneasca si universala precum Pacala, Capra cu trei iezi, Motanul incalţat, Baronul Münchausen, Cei trei purceluşi, Alba ca zapada, Ali Baba şi cei 40 de hoţi, Cenuşareasa, Frumoasa şi Bestia. O plimbare pana in Parcul Alexandru Ioan Cuza, unul dintre cele mai mari parcuri ale capitalei cu o suprafata de 85 ha, dezvaluie un adevarat paradis verde in partea central – estica a orasului. In interiorul parcului exista un lac – Lacul Titan, impartit in doua segmente de Podul Liviu Rebreanu, cinci insulite, biserica Podgoria Sfantului Duh, mese de table, pationoar, terase, restaurante, terenuri de fotbal, zona de skating, mese de sah, pista de biciclete, terenuri de baschet si de tenis.

 

Piata Unirii are o istorie ce incepe prin secolul al XV – lea cand se inregistreaza o dublare a suprafetei si locuitorilor. Aceasta a trecut de-a lungul anilor prin mai multe schimbari, fiecare conducator lasand o amprenta arhitecturala asupra locului. Pe laturile pietei se gaseau Palatul Brancoveanu, construit pe vremea domnitorului George Bibescu, ce adapostea in gradina sa piata de legume, Cladirea Hanul lui Manuc, construita de Manuc bei, Spitalul Brancovenesc, fondat de Doamna Safta Brancoveanu in 1835. In afara de Hanul lui Manuc, toate ladirile au fost demolate de pe vremea lui Ceausescu, fiind construit bulevardul Unirii. Parcul Unirii a fost divizat in doua de bulevardul Unirii, iar pe o suprafata 6 ha se amenajeaza fantani artiziene, se planteaza copaci, flori si gazon. De sarbatori se transforma in punctul cheie al orasului datorita aprinderii bradului de Craciun.

 

Bucuresti Mall este primul centru comercial deschis in Romania si ofera peste 140 de magazine ale celor mai cunoscute branduri nationale si internationale. Distractia este garantata de restaurante, cafenele, fast – fooduri, un club de bowling, un cazino cu jocuri de noroc si de un complex cinematografic. Hollywood Multiplex amenajat in interiorul centrului Bucuresti Mall ofera iubitorilor de filme 10 sali dotate cu tehnologie de ultima generatie, unde ruleaza filme romanesti si straine.